•η σχέση είναι σαν την υψηλή kοσμηματοποιία… αν δεν εφαρμόζει τέλεια δεν είναι για σένα•

*το φετινό καλοκαίρι που μόλις ολοκληρώθηκε για μένα, κι επίσημα, ήταν το πιο ερωτικό της ζωής μου ως τώρα. Ερωτικό με τον τρόπο που ορίζω εγώ τον έρωτα… Ίσως δεν τον έχουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο στο νου μας, αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου για τον δικό μου Έρωτα.

Τον ζωογόνο, τον εμπνευστικό, τον απόλυτα εξελικτικό…

Ερωτικός δεν γίνεσαι. Είσαι.

Πριν να γνωρίσεις το πρόσωπο που θα ερωτευθείς. Ερωτικός είσαι ως προς τον τρόπο που βιώνεις την καθημερινότητα, την επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή. Ερωτικός στις αποφάσεις σου. Στους στόχους σου. Στον πόνο σου. Στις δυσκολίες αλλά και στις ευκολίες σου. Στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες σου.

Ερωτικός είσαι στις υπερβάσεις σου.

Στην άντληση χαράς από αυτά που κατάκτησες, από αυτά που πάλεψες, από αυτά που δεν υποχώρησες, από αυτά που δε συμβιβάστηκες. Είναι ο τρόπος σου να υπάρχεις. Είναι επιλογή ζωής. Δεν καθορίζεται από εξωτερικά ερεθίσματα και δεν περιμένει ανταλλάγματα.

Η ερωτικότητα είναι στοιχείο κάθε δημιουργού, που το βλέμμα του αναδεικνύει το δημιούργημά του. Είναι η επεξεργασμένη απλότητα που έχει αποβάλλει κάθε περιττό. Είναι η αυθεντικότητα που δεν ασχολείται με πιστοποιητικά γνησιότητας, γιατί δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα.

Είναι η αθωότητα που δεν είναι επιτηδευμένη άγνοια, αλλά συνειδητή επιλογή. Η γοητεία που δεν αναζητά οπαδούς, αλλά εκφέρεται με τρόπο που κάθε τι που αγγίζει γίνεται μοναδικό.

Αποκτάται στο ξεπέρασμα των δυσκολιών της ζωής. Στις απαιτητικές διεργασίες της μοναξιάς, εμπνέεται από το κάλεσμα της αθέατης ομορφιάς, και δομείται στις αποφάσεις που έχουν στόχους υψηλούς. Καλλιεργείται στις επιλογές συντρόφων που προάγουν την εξέλιξη και τη δημιουργία σ’ όλες της τις εκφάνσεις. Αυτοπροστατεύεται από τις βαριεστημένες σχέσεις της ισοπεδωτικής καλοπέρασης.

Αναζητά διαχρονικές αξίες που δεν αγοράζονται, αλλά που ανοίγουν τα πολύτιμα χρηματοκιβώτια της σοφίας. Αξιοποιεί την λογική, και δίνει χώρο στην ψυχή. Η στάση προς τη ζωή που αναζητά να ενωθεί με το άπειρο, και για την πορεία αυτή, επιλέγεις σύντροφο που θα σε συνοδεύει, θα σε υποστηρίζει, θα σε εμπνέει.

Ερωτικός είναι αυτός που δεν του έχει χαριστεί η ζωή, που έχει δυσκολευτεί στις προσωπικές του σχέσεις, αλλά δεν παραιτείται. Έχει πληγωθεί κι έχει πονέσει, αλλά δεν κράτησε τον πόνο ούτε ως φυλαχτό, ούτε ως μέτρο στη ζωή του. Ερωτικός είναι αυτός που συνειδητοποιεί τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειές του, αλλά δεν τον καταθλίβουν. Ορκίστηκε να τις υπερβεί.  Δεν περίμενε να συναντήσει τον αγαπημένο του για να παθιαστεί. Παθιάζεται με τους στόχους της ζωής του, με τις επιθυμίες του… Δεν θα χάσει τον έρωτά του με τις πρώτες δυσκολίες στη σχέση. Δεν είναι παραδομένος στη μοίρα και στις κοινωνικές συνθήκες. Eίναι η προσωποποίηση της υπέρβασης που διαψεύδει το πεπρωμένο.

Ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη κι η αγάπη λόγος υπέρβασης.

Η παθιασμένη τρυφερή αγάπη κι ο τρυφερός παθιασμένος έρωτας είναι οι συνιστώσες της ολοκληρωμένης σχέσης που παίρνει στα φτερά της τους φθαρτούς ανθρώπους σε μια υπέρβαση της ατομικότητας και της φθαρτότητας. Όταν δημιουργήσουμε μια τέτοια σχέση  επουλώνονται οι πληγές στο σώμα μας και στην ψυχή μας. Είναι η ερωτική ματιά του άλλου, που μας έχει επιλέξει, που μας θέλει και που μας αγαπά, το θεραπευτικό φίλτρο. Δεν είναι σαν τις ανώριμες σχέσεις που καλύπτουν προσωρινά τις ανασφάλειες, και που οδηγούν στην αφόρητη μοναξιά και στην επιβεβαίωση της αποτυχίας…

Ο έρωτας που έχω εγώ στο νου μου, και στην καρδιά μου, στοχεύει στην απόλυτη επιτυχία. Στην ευτυχία.

Εκείνη που βιώνει ο καθένας μέσα του, και την εκφράζει με όλο του το είναι έξω του… κι αν τη μοιράζονται δυο είναι σαν  την υψηλή kοσμηματοποίια.  Που αν αξιωθείς να την έχεις μια φορά, μετά δεν μπορείς να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερo από το υπερπολύτιμο μοναδικό κόσμημα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για σένα. Και μακάρι να έχεις την ευλογία να βρεις αυτό το μοναδικό για σένα διαμάντι που θα σου “ταιριάξει γάντι”…

Aυτός ο έρωτας έχει επιθυμία μόνο για υψηλής αισθητικής ομορφιά και πολυτέλεια, κι αξίζει να περιμένεις όσο χρειαστεί για να το αποκτήσεις.  Κι αν τελικά απευθύνεται σε λίγους κι εκλεκτούς, σ’ εκείνους που έχουν προετοιμαστεί καλά για να τον αναγνωρίσουν,  να τον εκτιμήσουν, και να τον διεκδικήσουν, εύχομαι να είσαι ένας “εκλεκτός”, και να τον ζήσεις έστω για μια φορά.