μ’αγαπά και το 2018

*το 2018 θα είναι ένα ολάνθιστο λιβάδι με μαργαρίτες. Πολύτιμες, μεγαλοπρεπείς κι έτοιμες να εκπληρώσουν κάθε ευχή-επιθυμία μας που ξεχειλίζει από αγάπη.

Μια υπέροχη χρονιά έφυγε, ένα γεμάτο 2017, κι είναι καλό να εκτιμούμε τα όμορφα και να ευγνωμονούμε το Θεό και την τύχη. Μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Είναι ωραίο να δίνουμε αξία στα πράγματα, όχι γι’ αυτό που αξίζουν, αλλά γι’ αυτό που σημαίνουν.

Να ονειρεύεσαι πολύ, κι ας κοιμάσαι λίγο. Να συνεχίζεις όταν οι άλλοι σταματούν. Να μην αφήνεις ούτε μια μέρα να περάσει χωρίς να πεις σ’ εκείνους που αγαπάς: σ’αγαπώ. Αν μπορούσα, θα έλεγα σ’ όλους τους ανθρώπους ότι ο έρωτας δίνει ζωή, και γερνούν όσοι παύουν να ερωτεύονται. Στα παιδιά θα έδινα φτερά, αλλά θα τ’ άφηνα να μάθουν μόνα τους να πετούν, και θα τα ενθάρρυνα να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν. Στους γέρους θα έλεγα πως τον θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη.

Μαθαίνω τόσα από όλους εσάς που συναντώ & γνωρίζω μέσα από τη δουλειά μου… Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζουν στην κορυφή του βουνού, και δεν ξέρουν πως η αληθινή ευτυχία βρίσκεται εκεί που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά. Λίγο πριν την απότομη στροφή μπορεί να πετύχεις τον έρωτα της ζωής σου. Κράτα ”τα μάτια σου ανοιχτά” μόνο. Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στην μικρή, αλλά τόσο δυνατή, χούφτα του, για πρώτη φορά το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα. Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλο από ψηλά, μόνο αν είναι εκεί για να τον βοηθήσει να σηκωθεί. Έμαθα πως αν σέβεσαι κι αγαπάς τον εαυτό σου, αν λες αυτά που νιώθεις και κάνεις αυτά που σκέφτεσαι η ζωή κυλλά αρμονικά. Σας ευχαριστώ όλους για όσα σπουδαία μοιραστήκαμε.

Κι εύχομαι, μες απ’ την καρδιά μου, για την καινούρια χρονιά, να είναι για όλους μας μια ευλογημένη χρονιά, με υγεία, αγάπη, χαρές, έμπνευση, όνειρα, έρωτα, επιτυχίες, ομορφιά, δημιουργία, αφθονία κι όλα τα καλά ♡  Να κρατάμε κοντά μας όσους μας αγαπούν και αγαπάμε, να τους φερόμαστε καλά, να ζητάμε ”συγνώμη”, να λέμε ”ευχαριστώ”, και να τους δείχνουμε με κάθε ευκαιρία πόσο σημαντικοί είναι. Να βρίσκουμε χρόνο, όλο το χρόνο, για χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά.

Η μαργαρίτα ως γούρι της χρονιάς by Nadia Bele (εικαστικό κόσμημα) είναι ”γένους θηλυκού”. Κάθε γυναίκα είναι μια μαργαρίτα, αγάπα την πραγματικά και θα έχεις τη τιμή να τη δεις να ανθίζει μόνο για ‘σένα.

Μη βγάζεις ποτέ εκτός λειτουργίας την καρδιά. Όταν εύχεσαι με αγάπη οι ευχές πραγματοποιούνται, κι οι κήποι της ζωής είναι ολάνθιστοι και μοσχοβολιστοί. ΝadiaBele.