γυναίκα

• ● γένους θηλυκού ● •

*όταν πρωτοξεκίνησα στην κοσμηματοποιία θυμάμαι να ακούω από το περιβάλλον μου για τα πολλά εμπόδια που έχω να συναντήσω… Πίστευαν πως το σημαντικότερο από αυτά είναι ότι είμαι γυναίκα και μπαίνω σε ένα κυρίως ανδροκρατούμενο επάγγελμα.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το εξής: οι άνδρες είναι οι καλύτεροι συνεργάτες μου, από τους καλύτερους πελάτες μου, και αγαπημένοι μου φίλοι. Συνειδητοποίησα όμως ότι εκείνες που με βοήθησαν να φτάσω εδώ που έφτασα ήταν γυναίκες.

Τα πρότυπα μου είναι γυναίκες που θαυμάζω για όλα τα σημαντικά που έχουν πετύχει και μ’ εμπνέουν να δημιουργώ. Η μαμά μου είναι μια σπουδαία γυναίκα, αξιοθαύμαστη για όλα όσα κάνει, και κυρίως για όλα όσα είναι! Οι πελάτισσες μου είναι γυναίκες ωραίες και γενναιόδωρες.

Οι φίλες μου είναι σπουδαίες γυναίκες που αγαπώ και θαυμάζω πολύ.

Μου αρέσει να συναναστρέφομαι με γυναίκες δυνατές, γυναίκες που χαίρονται τη ζωή, τον έρωτα, την συντροφικότητα αλλά και την μοναξιά τους. Δεν είναι καταθλιπτικές, δεν είναι μίζερες. Είναι εργατικές, ευέλικτες και ψύχραιμες. Κυνηγούν τα όνειρα τους με πάθος. Δε φοβούνται την αποτυχία, μαθαίνουν από αυτή. Αισθάνονται ασφαλείς, κι έτοιμες να ξαναρισκάρουν. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους κι απολαμβάνουν όλα όσα πετυχαίνουν. Εκτιμώ λοιπόν ότι όσο ”οι προκλήσεις της ζωής” (τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο) θα είναι συνυφασμένες με την καθημερινότητά μας, οι γυναίκες πρέπει να μείνουμε δυνατές & ενωμένες. Δεν είμαι φεμινίστρια. Αγαπώ πολύ το φύλο μας, & νιώθω τυχερή και προνομιούχα που είμαι γυναίκα, kόρη, αδερφή, σύντροφος, φίλη κι εργαζόμενη που κάνει τη δουλειά που λατρεύει.Κι είμαι τυχερή γιατί η δουλειά μου συνδέεται με την ευτυχία. Αυτό είναι που μου δίνει δύναμη να ξεπερνώ τις όποιες συμπληγάδες μπορεί να αντιμετωπίζω, και να προχωρώ… Γιατί, δε σας κρύβω πως ένα επαγγέλματα σαν αυτό, κρύβει κι εμπόδια πίσω από τη λάμψη. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όσο σκοτεινά ή δύσκολα κι αν είναι. Αντιμετωπίζω τις προκλήσεις σαν ευκαιρίες που κάνουν τη ζωή μου να τρέχει. Κι έχω αυτό το θάρρος (θράσος για κάποιους) που άλλοι θαυμάζουν σε μένα, κι άλλους τους κάνει να το βάζουν στα πόδια. Όταν με ενθουσιάζει κάτι, ‘’αρπάζω φωτιά’’.

Ξέρω πως είναι να κάνεις αυτό αγαπάς δίχως όρια. Πως είναι να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου. Πώς είναι να παίρνεις αυτό που θέλεις, γιατί έχεις επενδύσει σε αυτό, kι έχεις δουλέψει σκληρά γι’ αυτό. Να ξέρεις που πηγαίνεις, αλλά να απολαμβάνεις και τη διαδρομή… Να είσαι μαχήτρια, να ξέρεις πότε να πολεμάς και πότε να τα παρατήσεις. Πως είναι να πέφτεις και να σηκώνεσαι ακόμη πιο δυνατή. Να αγωνίζεσαι για όσα αγαπάς και να δίνεις όλη την ψυχή σου γι’ αυτά. Να μη φοβάσαι τα εμπόδια. Καμιά φορά να καταπατάς τους κανόνες, άλλες φορές να τους ακολουθείς, αλλά πάντα με τους δικούς σου όρους. Πως είναι να γυρίζεις μετά από 15 ώρες στη δουλειά και να δείχνεις ακούραστη. Πως είναι να μη σε αγγίζει ο χρόνος. Πως είναι να χαμογελάς και να λάμπει ο κόσμος όλος. Οι επιλογές είναι δικές μας, όπως κι η ευθύνη να τις κάνουμε πραγματικότητα.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ σε όλες μας, να μας έχει ο θεός καλά, σωματικά & ψυχικά, κι όλα όσα επιθυμούμε, όλα όσα ελπίζουμε, όλα όσα ονειρευόμαστε, να έχουμε τη χαρά & την ευλογία να τα απολαύσουμε παρέα με τους αγαπημένους μας άνδρες!

Δεν ξέρω αν μπορούμε να σταθούμε με τόλμη δίπλα στις γυναίκες του 1857, ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε γυναίκα, είτε μάνα, είτε σύντροφος, είτε επαγγελματίας κρύβει μέσα της μια ηρωίδα. Κυρίες μου, χρόνια μας πολλά!

Και να θυμάστε: ότι κάνετε, να το κάνετε με αγάπη, γιατί ότι κάνεις με αγάπη, πετυχαίνει, κι η αγάπη πολλαπλασιάζεται και γυρίζει σε ‘σένα. NadiaBele.